Ontkalkers

Kalk zorgt voor
problemen in de waterleiding

Je leidingen en sanitaire toestellen kunnen door de aanwezigheid van kalk verstopt raken. Bovendien zorgt kalk ervoor dat op sommige plaatsen kraantjeswater (bijna) ondrinkbaar is. In dat geval kan een ontkalker een oplossing bieden. Een ontkalker haalt als het ware de kalk uit je leidingwater. Kalk is een mix van mineralen die in het water zitten, die zich aan elkaar hechten. De ontkalker zorgt ervoor dat deze aanhechting onmogelijk plaats kan vinden. Zo krijg je enkel gezuiverd water in je sanitaire leidingen. Met sommige installaties kan je je leidingwater zelfs zo filteren, dat het dezelfde kwaliteit krijgt als flessenwater.
Luc Vanderhallen - echt vakmanschap
Luc Vanderhallen - onze service

Veel kalk in het grondwater aanwezig?

Een ontkalker is optioneel, maar dit geldt helaas niet altijd. Afhankelijk van je woonplaats is het een noodzaak. Sommige regio’s hebben nu eenmaal meer kalk in hun grondwater dan anderen. In deze regio’s is het eens zo belangrijk om een goed zuiveringssysteem te plaatsen zodat je geen onnodige problemen zal krijgen.

De voordelen van een slimme ontkalker

Een ontkalker is ook een slim toestel, dit wil zeggen dat de ontkalker rekening houdt met je verbruik en zijn spoeling naargelang aanpast. Deze toestellen kunnen ook zonder problemen aan je bestaande installatie toegevoegd worden.

Geen nood meer
aan flessenwater.

Leidingen en huishoudelijke
apparaten gaan veel langer mee.

Geen verstoppingen
door ophopende kalk.

Geen kalkaanslag meer op sanitaire toestellen, in je koffiezetapparaat…

Luc Vanderhallen
Kerkstraat 10
3630 Maasmechelen

+32 89 / 76 43 56
+32 476 / 31 25 42
info@lucvanderhallen.be

Instagram

BTW BE 0464.287.431

Contacteer ons